Vastuullisuus

Houseboat Villalle vastuullisuus tarkoittaa erityisesti kestävän kehityksen edistämistä, ja se on huomioitu jo ensimmäisenä valmistuneessa kelluvassa lomakodissa Big Catissa. Koska opimme jatkuvasti uutta, haluamme tulevaisuudessa kehittää luksushuviloitamme entistäkin ympäristöystävällisemmiksi. Seuraavaksi valmistamissamme malleissa otetaan uusia edistysaskeleita ekologisuus huomioiden. Vastuullisena laivanrakentamona panostamme myös suunnittelemiemme ja valmistamiemme alusten turvallisuuteen.

Harmaiden vesien puhdistus

Nykyisen lain mukaan alusten harmaat vedet saa laskea vesistöihin sellaisenaan, mutta me Houseboat Villassa olemme panostaneet vesistöjen puhtaana säilymiseen jo ensimmäisestä valmistamastamme Big Cat -aluksesta lähtien. Kelluva lomakoti ottaa käyttövetensä järvestä ja laskee käytössä syntyneet harmaat vedet säiliöön, puhdistaa ne ennen kuin palauttaa vedet takaisin järveen. Näin veneily Big Catilla tukee vesistöjen puhtaana säilymistä. Kaikkiin seuraaviin malleihimme tulee koneisto harmaiden vesien puhdistamista varten.

 Aurinkoenergian hyödyntäminen

Aurinko on uusiutuva ja kestävä energianlähde, jonka käyttö vähentää riippuvuutta uusiutumattomista energianlähteistä. Big Catin aurinkokannen etureunaan on kiinnitetty kolme suurta aurinkopaneelia, joita alus hyödyntää sähköntuotannossa. Tulevissa malleissa aurinkopaneeleja voidaan hyödyntää myös aluksen pintamuodoissa. Big Cat ottaa käyttösähkönsä aurinkoenergian avulla ladatuista akuista silloin kun auringonvaloa on ollut tarpeeksi. Parhaimmillaan aurinko paistaa kilowatin verran tunnissa, jolloin saman verran sähköä otetaan talteen akkuihin. Täysien akkujen keräämä sähkö riittää vuorokaudeksi. Sähköä voi myös toimittaa aluksen omalla sähkögeneraattorilla. Muuten sähkö saadaan kytkemällä kelluva lomakoti maasähköverkkoon, kun alus on laiturissa.

Hybridisähkö- tai sähkömoottorit

Ensimmäinen valmistamamme Big Cat -alus ottaa liikkumiseen tarvittavan energiansa bensiinikäyttöisistä perämoottoreista. Koska satsaamme entistä enemmän seuraavien malliemme ympäristöystävällisyyteen, on tulevien mallien suunniteltu käyttävän hybridisähkömoottoreita tai täysin sähköllä toimivia moottoreita. Tällä hetkellä voimme luvata kaksi tuntia ajoa yhdellä latauskerralla, ja etsimme koko ajan uusia ratkaisuja ajoajan pidentämiseksi teknologian kehittyessä.

Rakennusmateriaalit

Myös alustemme rakennusmateriaaleissa pyrimme ottamaan huomioon ympäristöystävällisyyden. Kelluvat lomakotimme rakennetaan kevyestä ja jäykästä komposiitista. Rakennusmateriaalina käytetty komposiitti on pitkälti ekologinen, sillä se on puun ja kierrätysmuovin sekoitus. Lisäksi komposiitti on kestävä ja laadukas materiaali, joka ei lahoa tai rikkoonnu helposti. Kestävien materiaalien käyttö pidentää hiilijalanjälkeä, ja ne voidaan kierrättää tai käyttää uudelleen elinkaaren lopussa.

Turvallisuus

Valmistamiemme kelluvien lomakotien turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Aluksemme ovat vakaita ajettavia, eivätkä ne kallistu, vaikka aurinkokannen toiselle reunalle olisi keskittynyt suurempikin joukko ihmisiä. Lisäksi kelluva lomakoti on kestävä, ja se talvehtii turvallisesti jäissä. Olemme myös huomioineet sen, että vesillä voi sattua vahinkoja ja tapaturmia. Esimerkiksi kivikkoon törmätessään aluksemme korkeintaan kallistuu mutta uppoamisesta ei ole vaaraa.

Siirry sivun alkuun