Houseboat Villa suunnittelee parhaillaan siirrettävää terassilaivaa

Houseboat Villalla on parhaillaan suunnitteilla 210-paikkainen ja 400-paikkainen siirrettävä terassiravintolalaiva. Alukset ovat tarkoitettu satamaravintoloiksi, sillä niissä ei ole lainkaan moottoreita, joilla risteileminen onnistuisi. Kun aluksia halutaan siirtää vesillä paikasta toiseen, otetaan avuksi hinaaja. Alukset sopivat myös kelluviksi hotelleiksi satamaan.

Siirrettävää terassilaivaa on suunniteltu kaksi versiota. Niistä ensimmäinen on 210-paikkainen alus, jonka sisätiloihin on kaavailtu 80 asiakaspaikkaa ja yläkannelle 114 asiakaspaikkaa. Lisäksi yläkannelle on suunniteltu 16 hengen vip-tila. Aluksiin suunnitellaan keittiöllä varusteltu ravintola ja erillinen baarialue.

Pienempi alus on mitoiltaan kahdeksan metriä leveä ja 35–40 metriä pitkä. Sen paino on 150 tonnia. Suurempi suunnitteilla oleva siirrettävä teräalus on 400-paikkainen, ja sen pituutta on jatkettu pienemmän terassilaivan mittoja suuremmiksi.

Molemmat luksusjahtia muistuttavat alukset on suunniteltu ravintola- ja terassikäyttöön esimerkiksi kaupunkien satamiin. Niitä ei ole tarkoitettu risteilykäyttöön, sillä aluksissa ei ole liikkumiseen tarvittavia moottoreita. Toki alusten varusteleminen moottoreillakin on mahdollista, jos asiakas niin toivoo.

Alukset suunnitellaan pitkälti omavaraisiksi ja kustannustehokkaiksi. Ne ottavat lämmön ja energian järvestä. Alus tarvitsee siis vain käyttösähköä, joka saadaan maaverkosta. Septitankit ovat tilavia, ja niiden tyhjennysväli on viikosta kahteen. Koska aluksissa ei ole moottoreita, ne ovat täysin huoltovapaita. Alukset kiinnitetään satamaan köysien avulla.

Ravintola- ja terassikäytön lisäksi alukset on mahdollista muuntaa kokonaan tai osittain hotellikäyttöön. On mahdollista, että osa aluksesta toimii hotellina ja että esimerkiksi yläkannella sijaitsee ravintola tai baari. Jos pienempi siirrettävä terassialus halutaan kokonaan hotellikäyttöön, mahtuu siihen esimerkiksi 30 kappaletta 13–15 neliömetrin hotellihuonetta.

Jos kiinnostuit siirrettävistä terassilaivoista, olethan ystävällisesti yhteydessä markkinointiimme.

Siirry sivun alkuun