Houseboat Villan Big Cat telakalle koevuoden päätteeksi

Big Cat -asuntolaiva kävi telakalla koevuoden jälkeen.
Big Cat -asuntolaiva kävi telakalla koevuoden jälkeen.

Kelluva luksushuvila Big Cat on ollut nyt vuoden koekäytössä, ja on tullut aika tarkastaa prototyyppi telakalla. Käynti telakalla osoitti, että aluksella on kaikki hyvin kylmän talven ja kuuman kesän jälkeen.

Big Cat valmistui syksyksi 2020, joten se on ehtinyt olla koekäytössä kovan ja kylmän talven sekä kuuman kesän ajan Savonlinnan Oravissa. Kesän päätteeksi alus suuntasi elokuun ajaksi Savonlinnan Inkilänniemen telakalle tarkastettavaksi ­– samalle telakalle siis, jossa se myös valmistettiin. Kyseessä on normaali telakkakäynti, sillä alusten prototyyppien kestävyyttä on tapana arvioida koekäytön jälkeen.

Telakkakäynnin perusteella Big Cat onkin selvinnyt koevuodesta erinomaisesti. Houseboat Villan yrittäjä Juha Pärnäsen mukaan voidaan luottavaisin mielin uskoa, että alus toimii tulevaisuudessakin mainiosti kesät ja talvet.

­– ­Tämän jälkeen alusta ei tarvitse enää ollenkaan telakoida, vaan se voi talvehtia jäissä, hän muistuttaa.

Prototyypin tarkastuksen lisäksi Big Catiin tehtiin pieniä parannuksia. Big Catiin asennettiin keulapotkuri helpottamaan entisestään aluksen ajoa. Lisäksi aluksen aurinkokannelle rakennettiin teline sääkatokselle, joka kattaa noin puolet 70 neliömetrin kokoisesta kannesta.

Sääkatoksen tarkoitus on helpottaa ajanviettoa kannella kuumalla auringonpaisteella ja estää myös kastumasta vesisateen yllättäessä. Sääkatoksen ansiosta veneilykausi pitenee syksyllä. Vastaavasti sääkatoksen ansiosta veneilyn voi aloittaa aiemmin keväällä.

Parannusten jälkeen pieni miehistö lähti koeajelulle aluksella, joka osoitti, että Big Catin ajo-ominaisuudet ovat erinomaisia. Koeajelu Saimaan vesillä vei Laitaatsillan telakalle, jossa katosta varten tehdylle telineelle asetetaan veden kestävä kangas.

Big Cat vapautuu telakalta syyskuun aikana, ja aluksesta kiinnostuneet voivat jälleen varata esittelyjä alukseen. Myös koeajot onnistuvat sopimuksen mukaan ennen talven tuloa.

Siirry sivun alkuun