Lumoaako kelluva luksushuvila Big Cat Lapin matkailun?

Mikä on Lapin matkailun uusin hitti? Ovatko hotellimajoitus, husky- sekä porotilojen yöpymismahdollisuudet, kelomökit ja lasi-iglut tulleet jo tutuiksi vierailijoillenne ja pohditte, mitä uutta keksitte seuraavaksi? Houseboat Villalla on teille uusi idea: se on ympärivuotiseen käyttöön erinomaisesti sopiva, kelluva luksushuvila Big Cat, joka pysyy lämpimänä talvipakkasilla ja talvehtii jäissä. Haluatteko jatkaa matkailijoidenne lumoamista Lapin elämyksellisissä maisemissa?

Kuvitelkaa, miten ulkomailta saapuva lomailija ihastuu, kun hän kuuntelee jäätyvän Inarijärven jäiden luomaa sinfoniaa ja katselee värikkäitä revontulia Big Catin suurista ikkunoista, lämmittää aluksen tunnelmallisen saunan ja pääsee ensimmäistä kertaa elämässään pulahtamaan asuntolaivan viereen avattuun avantoon. Ympärillä huokuu lähes täydellinen hiljaisuus, ja maa sekä jäätynyt vedenpinta ovat peittyneet valkoisena hohtavaan lumikerrokseen. Matkaaja tuntee olevansa osa maailmankaikkeutta, yksi pieni ihminen äärettömyyksiin ulottuvan maiseman keskellä mutta toisaalta suuri ja täynnä elämää, sillä luonnonvoima ja rauha koskettavat häntä.

Avantouinnin virkistämä lomailija siirtyy takaisin alukseen saunan löylyihin. Samalla kun hän rentoutuu lämmössä, arjen rasitteet ja työn kiireet pyyhkiytyvät mielestä pois. Ikkunasta pilkahtavassa, maagisessa lumisessa maisemassa eivät välky Tokion valot, kaiu Lontoon metron kuulutukset eikä New Yorkin ihmisvilinä ulotu sinne. Ne ovat sillä hetkellä vain kaukainen muisto jostain muusta maailmasta, joka tuntuu sillä hetkellä kuin toiselta todellisuudelta.

Illan tullen matkaaja avaa pullon kuohuvaa, keittää lämpimän kupin teetä tai hörppii kuumaa kaakaota. Aluksen hyvin varustellussa keittiössä valmistuu myös iltapala, jonka voi nauttia ruokapöydän ääressä lämpimässä tunnelmassa. Tyytyväinen lomailija tuntee, kuinka väsymys painaa mutta istahtaa vielä oleskelutilan sohvalle hämmästelemään kirkkaana välkehtivää tähtitaivasta ennen kuin vetäytyy makuuhuoneeseen unten maille.

Kun aamu alkaa sarastaa ja valo tulvii sisään Big Catin ikkunoista, lähtee levännyt matkailija kohti Lapin rientoja, tarkoittavat ne hänelle sitten husky- tai moottorikelkkasafareita, rekiajelua, lumikengillä kävelemistä, hiihtoa tai jotain muuta aktiviteettia.

Ehkä ulkomailta saapunut lomailija on jo vanha Lapinkävijä, jonka onnistutte hurmaamaan jälleen kerran tarjoamalla uusia elämyksiä kelluvassa lomakodissa. Tai sitten hän tulee Lappiin ensimmäisen kerran ja ihastuu niin, että aikoo palata toisenkin kerran ja ehkä useammin.

Voi olla, että lomailija matkustaakin syksyllä, jolloin kauneimmillaan hehkuvat ruskan värit heijastuvat Inarijärven pinnassa ja pimenevät syysillat vetävät mukaan tunnelmaansa. Hän lipuu kelluvan luksushuvilan kyydissä värien kyllästämissä maisemissa ja hengittää raikasta ilmaa. Ehkä hän pitää kelluvaa lomakohtia tukikohtanaan ja tuntee veden läheisyyden kutsuvan häntä melomaan tai kalastamaan.

Toisinaan matkailija saapuu, kun Lapin kesä on kauneimmillaan. Ehkä hän ihastelee keskellä järveä roihuavaa juhannuskokkoa aluksella, grillaa aurinkokannella kesäistä ateriaa, ui virkistävässä järvivedessä saunomisen lomassa tai vain nauttii kauniista järvimaisemista. Tai ehkä hän haluaa lähteä vain lyhyelle risteilylle Big Catin kyydissä. On mahdollista, että hän innostuu kesäisestä Lapista enemmän kuin lumisesta satumaailmasta, joka on tullut tutuksi jo aiemmilta matkoilta.

Me Houseboat Villassa olemme maalanneet nämä mielikuvat Big Catista lumoamassa lomailijoitanne keskellä Lapin matkailua. Se on vielä fantasiaa, johon me itse uskomme. Entä mihin te uskotte? Millaisia mielikuvia te haluatte maalailla ja toteuttaa keskellä Lapin maagisia maisemia?

Siirry sivun alkuun