Minkälainen paikka on Oravi, jossa Big Catia vuokrataan majoitukseen?

Kelluva lomakoti Big Cat on talvehtinut Savonlinnassa idyllisessä Oravin kylässä, jossa se on kiinnitettynä paikallisen matkailuyrityksen Saimaa Holiday Oravin laituriin. Big Cat on varattavissa yöpymiseen yhteistyökumppanimme Saimaa Holiday Oravin kautta. Minkälainen paikka luonnon keskellä sijaitseva Oravin kylä sitten on ja mitä siellä voi Big Catissa majoittumisen ohella puuhastella?

Sijainti

Sympaattinen Oravin kylä on osa Savonlinnaa, ja se sijaitsee noin 40 kilometrin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Kylä sijaitsee kauniin luonnon keskellä Oravin kanavan varrella, jossa sijaitsee myös matkailuyritys Saimaa Holiday Oravi ja sen laiturissa kelluva luksusalus Big Cat. Oravia ympäröi Saimaan vesistö, ja se sijaitsee kahden kansallispuiston – Linnansaaren ja Koloveden kansallispuiston välissä. Oravissa asuu noin 100 vakinaista asukasta.

Majoitus

Kelluvassa luksushuvilassa Big Catissa yöpyminen on unohtumaton kokemus, sillä heräät jokaiseen aamuun ja vietät lomaasi järvimaiseman äärellä. 50 neliömetrin kokoisessa kelluvassa lomakodissa on moderni keittiö ja ruokailutila, jossa valmistat esimerkiksi lounasta tai vietät kahvihetkeä. Oleskelutilassa katsot lempisarjaasi kotiteatterissa tai vain seuraat, kun aurinko laskee horisontin taakse. Iltaisin voit nauttia löylyistä aluksen tunnelmallisessa saunassa ennen kuin käyt yöunille kahdelle hengelle varustellussa makuuhuoneessa. Majoittuminen Big Catissa sisältää aamiaisen, jonka lisäksi voit tilata lisämaksusta illallisen alukseen. Kelluvassa lomakodissa majoittumisen lisäksi Oravissa voi yöpyä järven rannalla laadukkaissa vuokramökeissä, Oravi Apartments -huoneistohotellissa kylän palvelujen äärellä, Oravi Bed & Breakfastissa tai veden äärellä Aurora Hut -igluveneessä. Kesäisin majoittuminen onnistuu myös omassa pienessä hirsiaitassa Linnansaaren Ekohostellissa keskellä vehreää niittyä.

Palvelut

Pienestä kylästä löytyy laadukkaiden majoituspalveluiden lisäksi Oravin kyläkauppa, josta löytyvät niin ruoka- kuin päivittäistavaratuotteet. Kyläkaupan erikoisuutena ovat sesongin mukaan saatavilla olevat itäsuomalaiset kala- ja lihatuotteet. Aamiaiselle majoittuja suuntaa ravintola Ruukinrantaan, jossa voi myös nauttia á la carte -ruokalistan antimista, josta löytyy muun muassa paikallista kalaa, riistaa, sieniä ja lähileipomon leipää. Kesäisin on mukava istuskella ravintolan terassilla kylmän juoman kera kanavan liikennettä ja ympäröivää luontoa ihmetellen. Veneilijöitä palvelee vierasvenesatama, kun taas karavaanarit voivat parkkeerata matkailuautonsa tai -vaununsa leirintäalueelle. Vierasvenesataman yhteydessä on myös saunoja, joissa voi saunoa ja uida yleisen saunavuoron aikaan. Muutoin saunan voi varata tilauksesta.

Kansallispuistot

Linnansaaren kansallispuisto komeilee keskellä Saimaan Haukivettä ja on auki ympäri vuoden. Kansallispuistoon kuuluu satoja saaria, ja se on saimaannorpan ja kalasääsken kotikontuja. Juhannuksesta elokuun loppuun Linnansaareen pääsee päivittäin kulkevalla reittiveneellä, ja muulloin sulanveden aikaan kansallispuistoon kulkee venetaksi tilauksesta. Talvella kansallispuistoon pääsee merkattua talvivaellusreittiä pitkin. Saareen voi tutustua omatoimisesta, mutta myös monet safarit vievät kansallispuiston upeisiin maisemiin. Myös Koloveden kansallispuisto tunnetaan norpista ja kalasääskistä sekä jylhistä kallioista ja saaristoisesta maisemasta. Sen vesille on hyvä lähteä rentoutumaan omatoimisesti tai opastetulla retkellä meloen. Koloveden ehdottomia vetonauloja ovat tuhansia vuosia vanhat kalliomaalaukset, joita voi ihastella Vierunvuoren kyljistä kansallispuiston pohjoisosassa sekä Havukkavuorella.

Kesäaktiviteetit

Oravin kesä on täynnä erilaisia aktiviteetteja, joista useimmat sijoittuvat veden äärelle. Mitä jos hyppäisit vaikka kanootin kyytiin ja lähtisit melomaan? Ehkä näet Saimaan vesillä henkeäsalpaavan luonnon lisäksi kotikonnuillaan sukeltelevan saimaannorpan. Tarjolla on useita erilaisia melontapaketteja ja opastettuja melontaretkiä, joista löytyy varmasti harrastuksesta innostuneelle mieleinen. Norppia voi bongata myös norppasafareilla, ehkäpä se köllöttelee esimerkiksi vedestä kohoavan kiven päällä toukokuisena iltana. Vai onko valokuvaus juttusi? Silloin sinun täytyy ehdottomasti osallistua norppakuvauskurssille, jota vetää osaava luontokuvaaja. Myös kalastus on suosittu ajanviete Saimaalla – kalaan voit lähteä joko omin päin tai löytää parhaat kalapaikat oppaan kera. Myös hyvinvointilomailijaa hemmotellaan Oravissa, jossa on mahdollista osallistua muun muassa saunayogaan. Miedoissa löylyissä tehdyt joogaliikkeet rauhoittavat mieltä ja laukaisevat jännitystiloja. Lisäksi kesän palveluihin kuuluu erilaisia risteilyjä esimerkiksi Linnansaareen ja Saimaan vesille. Myös kattava välinevuokraamo palvelee lomailijaa Oravissa, josta löytyy niin vesiurheiluun, vesillä liikkumiseen ja retkeilyyn liittyviä välineitä.

Talviaktiviteetit

Vaikka talvi alkaa olla jo takana, löytyy Oravista kerrassaan ihania talviaktiviteetteja, joihin moni matkailija ihastuu. Vedä heti loman alkaessa retkiluistimet jalkaan ja luistele pitkin jäätyneen Saimaan jäätä kohti Linnansaaren kansallispuistoa. Linnansaaressa voit puolestaan kävellä lumikengillä siihen tarkoitetuilla reiteillä. Tai sitten lähdet järven jäälle pilkkimään lohta tai madetta. Kelkkaretkellä nuotta-apajille pääset kalastajien kanssa nostamaan nuotan perää. Entä uskaltaudutko kokeilemaan jääkelluntaa hyisessä vedessä? Kun laitat vesitiiviin kelluntapuvun päälle, tunnet olosi yllättävän lämpimäksi kylmästä vedestä huolimatta. Lisäksi Oravista voit vuokrata talviurheiluvälineitä kuten luistimia, suksia ja sauvoja.

Big Cat ei ole tällä hetkellä majoituskäytössä. Tiedotamme tulevasta majoitusmahdollisuudesta internet-sivuillamme.

Siirry sivun alkuun