Vapaa-ajan riemua talven tuiskuissa kelluvassa lomakodissa Big Catissa

Kelluva luksushuvila Big Cat talvehtii jäissä ja soveltuu erinomaisesti lomailuun myös talvikaudella. Vaikka et järvien jäätyessä pysty enää liikkumaan aluksella kohteesta toiseen, voit silloin keskittyä talviharrastusmahdollisuuksiin ja saunomiseen. Tai ehkä haluatkin käpertyä asuntolaivan sisätiloihin lukemaan, järjestää peli-illan tai laittaa ruokaa. Myös vieraat viihtyvät lomakodissasi. Itse voit vetäytyä toimiston kiireisestä ilmapiiristä omaan rauhaasi tekemään etätöitä. Kylmä Big Catissa ei ole talvellakaan, sillä alus pysyy lämpimänä lattialämmityksen ja ilmalämpöpumpun avulla pakkasten paukkuessa ulkona.  

Hiihtäminen

Laita sukset alle ja lähde hiihtämään järven jäälle! Big Catilla lomaillessasi olet aina parhaiden hiihtomaisemien äärellä, joten mahdollisuus talviurheilulajiin kannattaa hyödyntää. Kansallislajimme on hyvä harrastus kaikenikäisille, ja se on mitä parhainta kestävyysliikuntaa. Hiihto on suomalaisille kuin sauna tai sisu – niin vahvasti se on kiteytynyt suomalaiseen kulttuuriin. Muista kuitenkin hiihtämään lähtiessäsi, että turvallisuus on jäätyneellä järvellä liikkuessa tärkeintä eikä heikoille jäille kannata lähteä riskeeraamaan omaa turvallisuuttaan.

Retkiluisteleminen

Viiletä järven jäällä ja nauti vauhdin huumasta! Retkiluistelussa nautit sekä liikunnan ilosta että lumivalkoisista maisemista. Järvien jäät ovat parhaimmillaan rantojen läheisyydessä, mikä on hyvä asia myös turvallisuuden näkökulmasta. Kaada kuumaa kaakaota termospulloon, ja ota se mukaasi. Luistelun lomassa voit pysähtyä ihastelemaan vuodenajan kauneutta kuuman juoman lämmittämänä. Pue tarpeeksi vaatekerroksia päällesi, sillä kylmä tuuli saattaa aiheuttaa vilun väreitä innokkaimmassakin retkiluistelijassa ennen kuin paluu kelluvan lomakodin lämpöön koittaa.

Pilkkiminen

Kalastus ei ole vain kesän harrastus, sillä talvella voi lähteä pilkille. Nosta pilkkivapa olalle, ota jääkaira kainaloon ja nappaa mukaasi myös pilkkijakkara ja muita tarvitsemiasi varusteita. Suuntaa Big Catilta järven jäälle etsimään parasta pilkkimispaikkaa. Jos löydät muiden tekemiä reikiä jäässä, saatat olla hyvällä kalapaikalla. Myös lumettomat kohdat jäässä lupaavat usein hyvää kalaonnea. Pukeudu pilkille lähtiessäsi lämpimästi, sillä pakkassäällä paikallaan istuessa saattaa iskeä vilu. Jos kala syö pilkkireissullasi, voit palata hyvillä mielin Big Catiin loihtimaan kalasaalistasi illallista.

Uiminen avannossa

Tämän lähemmäs avantoa et pääse! Lämmittele saunan lauteilla ja pulahda virkistäytymään jäiseen veteen Big Catin alakannen rappusilta ennen kuin siirryt takaisin lämpimiin löylyihin. Avantouinnin uskotaan vähentävän stressiä, parantavan mielialaa ja edistävän terveyttä. Sanotaan, että avantouinnin jälkeiseen onnen tunteeseen jää koukkuun, niin ihmeelliseltä kuin se saattaa lajia kokeilemattoman mielestä kuulostaakin. Ehkä sinäkin uskaltaudut kylmään veteen tai palat halusta jatkaa harrastustasi, jolle kelluva huvilasi luo hienot puitteet.

Saunominen

Mikä lämmittääkään paremmin kuin kuumat löylyt oman asuntolaivan saunassa! Big Catin puulämmitteisessä saunassa pääset lomatunnelmaan samalla kun rentoudut ja unohdat arjen kiireet. Laita polttopuita uuniin ja heitä lisää löylyä. Välillä voit käydä viilentymässä raikkaassa talvisäässä Big Catin takakannella. Ehkä uskaltaudut myös kylmään veteen vilvoittelemaan ennen kuin saunan lämpö kutsuu taas. Heitä vielä yhdet löylyt, niin pääset kunnolla lomatunnelmaan!

Ruoan laittaminen

Onko lempiruokasi perinteinen makaronilaatikko, kokkaatko mieluummin italialaista pastaa vai onko bravuurisi kiinalainen ruoka? Big Catin hyvin varustellusta keittiöstä löytyy tilava jääkaappi, uuni, liesi ja astianpesukone sekä paljon kaappitilaa astioille. Siellä taituroit niin puolisollesi, perheellesi kuin vieraillesi mitä maistuvampia aterioita, ja nautit niistä ruokailutilassa lumenhohtoisen maiseman avautuessa ympärillenne unohtumattomille lomahetkille kilistäen.

Lukeminen

Haluatko viettää lomaasi omiin oloihisi hiljentyen ja mukaansa tempaavaan kirjaan syventyen? Istahda sohvalle, kääri viltti ympärillesi ja hörpi kuumaa juomaa. Avaa suosikkikirjasi, jonka mukana matkustat aivan toisenlaiseen maailmaan unohtaen arjen rutiinit ja velvollisuudet. Ehkä pääset jonkin merkkihenkilön pään sisään elämänkerran tekstiä lukiessasi, seikkailet Ranskan vallankumouksen tapahtumapaikoilla tai koitat ratkoa jännittävää murhamysteeriä ennen kuin pokkarin päähenkilö onnistuu paljastamaan rikoksen tekijän. Kun nostat katseesi kirjasta ja palaat todellisuuteen, muistat että nytkin olet hyvässä paikassa ­– lomalla kelluvassa luksushuvilassa.

Pelaaminen

Kokoa hyvä peliporukka ja jaa kortit! Vai onko juttunne pikemminkin tietovisailu kuten Trivial Pursuit tai sanaselityspeli, jossa yrität saada toisen kilpailijan keksimään oikean sanan kuvailusi perusteella? Niin tai näin, tärkeintä on hauska yhdessäolo ja viihtyvyys sekä leikkimielinen kilpailuhenki. Kokoontukaa siis Big Catin olohuoneeseen tai ruokailutilaan ja laittakaa peli pystyyn!

Vieraiden vastaanottaminen

Mitä olisi loma ilman ystävien, tuttavien ja sukulaisten tapaamista? Luultavasti hieman yksinäisempää, jos heitä ei tulisi tavattua lainkaan. Kutsut vieraasi sitten kahville, illalliselle, saunomaan, pelaamaan tai talviurheilemaan, viihdytte varmasti Big Catin tyylikkäissä tiloissa ja sen ympärillä avautuvissa jäätyneissä järvimaisemissa.

Etätöiden tekeminen

Oletko kyllästynyt tekemään etätöitä asunnostasi käsin ja kaipaat vaihtelua maisemaan? Vai häiritseekö avokonttorin hälinä tai toimiston hektinen tunnelma? Big Catissa etätyöt hoituvat rauhaisia maisemia katsellen ilman ympäristön aiheuttamia häiriötekijöitä. Työskentelet rentoutuneempana, saat enemmän aikaiseksi ja lopulta pomosikin kiittää. Mikä parasta, voit rentoutua työpäivän päätteeksi omalla kelluvalla luksushuvilallasi.

Siirry sivun alkuun