Yritys

Houseboat Villa Oy

Houseboat Villa on suomalainen, Savonlinnassa toimiva, kelluvia lomahuviloita valmistava yritys, jonka toiminta käynnistyi vuonna 2020. Me haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden nauttia ansaituista lomahetkistä tilavissa ja erilaiset käyttötarpeet huomioon ottavissa aluksissa kauniin luonnon ja rauhoittavien järvimaisemien keskellä. Me Houseboat Villassa uskomme, että myös etätyöt, yritystapaamiset ja edustustilaisuudet onnistuvat parhaiten viihtyisissä tiloissa ja kauniiden maisemien äärellä. Meitä inspiroi elämysten, yhdessäolon, rentoutumisen ja loma-aktiviteettien toteutuminen valmistamissamme asuntolaivoissa.

Houseboat Villan yrittäjänä toimii pitkän linjan laivanrakentaja Juha Pärnänen, jolle myös vapaa-ajan veneily on aina ollut lähellä sydäntä. Hän kuvailee pääsevänsä irti ulkomaailmasta, kun irrottaa veneensä köydet ja suuntaa Saimaalle. Vesillä liikkuminen saa hänen mukaansa aikaan vapauttavan tunteen, jossa herää myös kunnioitus ympäröivää luontoa ja vettä kohtaan.

Laivanrakentajataustansa ja oman veneilyharrastuksensa myötä Pärnänen sai jo vuosia sitten idean kelluvasta luksushuvilasta. Hänen tavoitteenaan oli rakentaa vapaa-ajanviettoon sopiva asuntolaiva, jonka lomanviettomahdollisuudet poikkeavat perinteisestä kesäkäyttöön sopivasta veneilystä. Tärkeimpinä kriteereinä alukselle olivat soveltuvuus ympärivuotiseen lomailuun, liikuteltavuus ja turvallisuus.

Yrityksen ensimmäinen luksusalusmalli Big Cat lanseerattiin markkinoille syksyllä 2020, jonka lisäksi suunnitteilla on pienempi versio, energiatehokkaampi hybridimalli, ainoastaan sähköä hyödyntävä malli sekä Bar Cat -ravintola-alus. Kelluvassa luksushuvilassa yhdistyy hidas ja arvokas liikkuminen, jonka lisäksi aluksen käyttökulut ovat huomattavasti edullisemmat kuin nopeammissa veneissä.

Pärnäsellä on 30 vuoden kokemus laivanrakentamisesta, ja hän on aiemman yrityksensä Jonmeri Yachtsin kautta sisustanut Silja Linen, Royal Caribbeanin ja Carnival Cruise Linesin risteilylaivoja sekä lukuisten pienempien yritysten risteilijöitä. Maapuolella yritys on vastannut Suomen tasavallan presidentin virka-asunnon Mäntyniemen sekä Suomen Kansallisteatterin sisustuksesta.

Laivanrakentamisessa yrittäjä uskoo moduulirakentamiseen, joka nopeuttaa aluksen valmistumista, sillä modulointituotteet tehdään mahdollisimman valmiiksi lukuisten yhteistyökumppanien tehtailla ennen kuin ne liitetään toisiinsa Inkilänniemen telakalla Savonlinnassa.

Houseboat Villan emoyhtiönä toimii Pärnäsen johtama Janwall Oy Ltd, joka on erikoistunut vuokraamaan työvoimaa betonielementtiteollisuuteen. Emoyhtiö on myös ollut pienimuotoisesti mukana risteilyalusten sisustustyössä sekä toiminut konsultointiapuna ulkomaiselle laivanrakennusyritykselle.

Aloita kelluvan lomakotisi suunnittelu tästä.

Kiinnostuitko?

Siirry sivun alkuun